Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ AIGINITES ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ !



Με μεγάλη χαρά πήραμε στα χέρια μας το τεύχος Δεκεμβρίου της Φωνής το οποίο αφιερώνει μία σελίδα (σελ.16) αναδημοσιεύοντας αυτούσιο μέρος του διαλόγου που είχαμε με τον εκδότη της εφημερίδας κ. Νίκο Αλεξίου. Ο εν λόγω διάλογος προέκυψε από τα σχόλια που ακολούθησαν το άρθρο μας "ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ" το οποίο δημοσιεύθηκε στις 12 Νοεμβρίου. Για όσους δεν το έχουν διαβάσει ή θέλουν να ρίξουν μια δεύτερη ματιά το άρθρο βρίσκεται εδώ:
http://aiginites.blogspot.com/2008/11/blog-post_12.html .

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

krima mono pou o ekdotis den evale ta sxolia pou den ton volevan. afti einai i adinamia ton entipon ... iparxei i epilogi tou ti tha bei.

episis tin peftei o anonimos karxarias gia tin anonimia sta blogs...

kai gia na min mou tin pei o karxarias ipografo:

o kartoutsos

Ανώνυμος είπε...

σωστός ο Καρτούτσος.
Βρε Αιγινήτες το θεωρείτε τιμή την πιο πάνω δημοσίευση....
Κρίμα γιατί αλλού σας είχα κατατάξει
ο Ακέφαλος Καβαλάρης

Ανώνυμος είπε...

νομιζω πως η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ τουλαχιστον τον τελευταιο καιρο,εκφραζει ολες τις αποψεις και ειναι ανοιχτη σε ολες τις γνωμες.αλλοστε ο βασικος λογος υπαρξης μιας τετοιας εφημεριδας ειναι να καταγραφει τα κακως κειμενα και οχι να λιβανιζει την εξουσια...μαλιστα οταν αναφερετε στα θετικα της δημοτικης αρχης,πολλοι σχολιαζουν ειρωνικα,χαρακτιριζοντας σαν κωλοτουμπα τα συγκεκριμενα σχολια.

Ανώνυμος είπε...

παρ' όλ' αυτά δεν καταδέχτηκε να δημοσιεύσει το κομμάτι του διαλόγου που της την πέφτει ...
οπότε δεν πρόκειται για δημόσιο βήμα αλλά για ιδιωτικό!
κι αυτό δεν έχει σχέση με τη δημοτική αρχή ή την αντιπολίτευση μη τα πηγαίνουμε όλα στη μικροπολιτική...
υπάρχει και η μικροψυχία, ο φόβος της εντύπωσης και η αδυναμία απάντησης!

αλλά θα μου πεις δικαίωμα της να φιλοξενεί όποιον θέλει ...εντός έδρας
απλά μη νομίζουν ότι γλύφουμε δάχτυλο (που λέει και η μάνα μου).

Καρτούτσος

AIGINITES είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες,
Ο κάθε εκδότης είναι ελεύθερος να βάλει όποιο μέρος θεωρεί εκείνος σωστό για να μπει στην εφημερίδα του. Αντίστοιχα, ένας διαχειριστής ενός blog σαν το δικό μας είναι επίσης ελεύθερος να διαγράψει κάποιο μήνυμα, άσχετα εάν αυτό δεν το έχουμε κάνει ποτέ ακόμα. Αγάπητε "Ακέφαλε καβαλάρη" δεν δημοσιεύσαμε αυτό το άρθρο για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Σε καμία περίπτωση. Απλά είναι η πρώτη φορά που ένα αυτούσιο μέρος από ένα blog παρουσιάζεται από τον τοπικό τύπο και το γεγονός αυτό και μόνο θεωρούμε ότι είναι αξιοσημείωτο. Σιγά-σιγά τα blogs της Αίγινας παίρνουν την θέση που τους αξίζει στην πολιτική ζωή του τόπου γιατί όλα, με ελάχιστα άρθρα επί συνόλου να αποτελούν εξαίρεση, βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο πολιτικής άμυλας. Σε αυτό έχετε συνεισφέρει και εσείς, οι σχολιαστές και οι αναγνώστες των blogs, σε μεγάλο βαθμό άλλωστε. Σκοπέυουμε να γράψουμε στο προσεχές μέλλον και ένα άρθρο επ'αυτού το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας.

Καλή χρονιά σε όλους σας.
Οι aigintes

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, στη θέση σας δεν θα χαιρόμουν για ένα τέτοιο δημοσίευμα στη συγκεκριμένης ποιότητας εφημερίδα
Ο "σπάσε πλάκας"

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά σε όλους!

Πάντως είναι οι μόνοι που είδαν το όνομα του site τους σε εφημερίδα της Αίγινας. Μπορεί να μην υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των blogs αλλά μόνο εκεί βλέπεις ολόκληρα πολιτικά κείμενα. Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι!

Ο "πρωτοχρονιάτικος"

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς βρε πρωτοχροννιάτικε με το πολιτικά κείμενα;

νομίζω ότι υπερβάλλεις αν το εννοείς όπως το κατανοώ.

πολιτικό κείμενο βρίσκεις σε βιβλία.

γουστάρω και αναγνωρίζω έναν τόσο πολύπλευρο ρόλο στα blogs όσο και οι άνθρωποι που συμμετέχουν αλλά πολιτικό κείμενο δεν έχω δει σε κανένα.

ανάρτησε ένα link με ένα πολιτικό κείμενο να καταλάβουμε τι εννοείς και να το χαρούμε κι όλας.

και εννοείται ότι στην Αίγινα δεν υπάρχει έντυπο με πολιτικό λόγο (εκτός αν εννοείς μικροπολιτικό).

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ!

Καρτούτσος

Ανώνυμος είπε...

Τα στελέχη της "Φωνής" είναι πολιτικοί καιροσκόποι (με γνωστό και πλούσιο βιογραφικό) και πίσω από κάθε τους δημοσίευμα κρύβεται κάποιο μικροπολιτικό συμφέρον. Έτσι και τώρα "αλλάξανε" τακτική γιατί πλησιάζουν εκλογές και προσπαθούν να πλασαριστούν σε καλή θέση για να ... σκοράρουν. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι προχτές κριτικάραναι το Σκ...σα και μετά του κάνανε και σινέντευφξη, έχουν καιροσκοπική συγκεένια. Aiginites μου είστε καινούργιοι μάλλον καλό να μαθαίνετε και κάτη.

AIGINITES είπε...

Καλή χρονιά σε όλους και σε όλες!
Δεν μας αφορά (προς το παρόν) η πολιτική (ή η μικρπολιτική) της οιασδήποτε εφημερίδας. Εμείς απλά θεωρούμε το ότι να μπει ένα κείμενο τέτοιας έκτασης σε εφημερίδα στην Αίγινα είναι το πρώτο βήμα στο να μας πάρουν....στα σοβαρά. Τα blogs έχουν μια τεράστια δυναμική. Θυμάστε τί έγινε πέρυσι με το press-gr; Με το blog για την Αμαλία; Σαφώς και στην Αίγινα τα blogs δεν επηρρεάζουν -ακόμα- όσο κοσμό επηρρεάζει ένα blog σαν τα προηγούμενα αλλά η αρχή έχει αρχίσει σιγά-σιγά να γίνεται. Αυτό οφείλεται όχι στους διαχειριστές, αλλά στους αναγνώστες των blogs όπως ο "καρτούτσος", ο "χωριάτης", ο ¨πρωτοχρονιάτικος", ο "σπάσε πλάκας" και οι ανώνυμοι. Σε εσάς δηλαδή! Καταλήγουμε στο εξής: έχετε μία μεγάλη δύναμη, εκμεταλλευτείτε το! Είδατε την ανταπόκριση του κόσμου των blogs. Ακόμα και ένας/μία Αιγινήτης/ισσα να μην έκανε τα ψώνια του από "μέσα" τότε κάτι έχει αρχίσει να γίνεται. Εάν ένας έμπορος του νησιού πήρε ένα ευρώ αντί να το πάρει κάποιος έμπορος του Πειραιά, τότε κάτι έχει αρχίσει να γίνεται.
Θα φανεί στην πορεία.

Καλή χρονιά και πάλι,
Οι aiginites