Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Βγήκε για ψώνια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ.Λεούσης και σας τα παρουσιάζουμε. Το Ταμείο είναι το μόνο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου που είναι αυτάρκες οικονομικά και έχει και κέρδη. Μετά τα παγκάκια, τους κάδους σκουπιδιών σειρά είχαν τα...μεγάλα ψώνια. Έτσι ήρθε στη συνέχεια η παιδική χαρά κοντά στο beach και τώρα ήρθε η σειρά για νέα ψώνια:



Καλοτάξιδο το νέο βανάκι! Μπορεί να πει κάποιος ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο το Λιμενικό Ταμείο. Βέβαια η σχέση Δήμου και Λιμενικού Ταμείου είναι πολύ στενή. Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρχουν ανάγκες από το Δήμο τότε θεωρείται δεδομένο πως θα χρησιμοποιηθεί το βανάκι αυτό. Μπορείς να το πεις και αλλιώς: το Λιμενικό Ταμείο πολλές φορές είναι σε θέση να αγοράσει πράγματα για τα οποία ο Δήμος δεν μπορεί να διαθέσει ούτε ένα ευρώ!



Αυτό το μηχάνημα είναι μία τροχήλατη γεννήτρια. Σκοπός της είναι να ηλεκτροδοτεί το λιμάνι σε περίπτωση που έχουμε διακοπή ρεύματος και ένα καράβι δεν μπορεί να προσεγγίσει. Επίσης μπορεί να διατίθεται σε άλλες εκδηλώσεις του Δήμου. Βέβαια δεν είναι και τόσο καινούργιο απόκτημα. Έχει αποκτηθεί πριν από λίγο καιρό μαζί με το αδελφάκι του, μία γεννήτρια που έχει τοποθετηθεί στο Λεόντι, κοντά στις υδατοδεξαμενές. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος σκοπός είναι να συνεχίσουν να λειτουργούν οι αντλίες και να προωθούν αδιάκοπα νερό με σταθερή πίεση.



Το μικρό "σκουπιδιαράκι"!΄Προφανώς και δεν αγοράστηκε για να καθαρίζει το λιμάνι. Ακόμα ένα παράδειγμα συνεργασίας Δήμου και Λιμενικού Ταμείου.

Εσείς τί δώρο θα θέλετε για τα Χριστούγεννα από το Λιμενικό Ταμείο;

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΚΤΙΡΙΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ



Είναι γνωστό σε όλους του Αιγινήτες ως "κτίριο του Βογιατζή" από τον πρώτο ένοικο του Κωνσταντίνο Ιωάννου Βογιατζή (1863). Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε όγκο ακίνητο της παραλίας της Αίγινας και πονάει η καρδιά κάθε Αιγινήτη που το βλέπει σε αυτή την άθλια και κακοσυντηρημένη κατάσταση. Πληροφορίες των aiginiton μας αναφέρουν ότι εγκρίθηκε τελικά η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για την αποκατάσταση του κτιρίου. Για αυτό το λόγο έκλεισε και το κατάστημα που λειτουργούσε ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος κ. Θωμάς Γαλάρης. Το κατάστημα αυτό ήταν η πρώτη εικόνα των πεζών επισκεπτών του νησιού. Δεν ξέρουμε εάν είχε κάποια επωνυμία αλλά έχουμε σκεφθεί ήδη δύο: α) "το χρονικό ενός κιτς σκηνικού" ή β) "πως να μετατρέψετε την παραλία της Αίγινας σε Αγία Μαρίνα του '80". Ελπίζουμε όταν τελειώσει με το καλό η επισκευή του κτιρίου, να εναρμονιστεί ο ένοικος του με την αισθητική του κτιρίου και να μην εφαρμόσει πάλι τη δικιά του άποψη περί αισθητικής.

Υ.Γ Ευτυχώς που υπάρχουν και οι τράπεζες και η πρόσοψη της παραλίας έχει ομορφύνει πολύ τα τελευταία χρόνια!

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ!

Μετά από συντονισμένες ενέργειες Δήμου, Νομαρχίας, Περιφέρειας και ΥΠΕΧΩΔΕ, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ ήρθε στο νησί μας! Ένα όνειρο ζωής για χιλιάδες Αιγινήτες αναμένεται να αλλάξει το αθλητικό τοπίο του νησιού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των aiginiton, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα. Έγιναν προσπάθειες έτσι ώστε το έργο να μείνει κρυφό για να μας κάνει έκπληξη ο Δήμος και να μας το προσφέρει ως πασχαλιάτικο δώρο. Οι aiginites όμως ήταν εκεί για να χαλάσουν την έκπληξη του Δήμου παρουσιάζοντας σας αποκλειστική φωτογραφία της προόδου των εργασιών...

.


.


.


.


.









(Περιμένουμε τα σχόλια σας. Ποιά άλλη "έκπληξη" θέλετε να σας κάνει ο Δήμος Αίγινας;)

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

ΑΙΓΙΝΑ by night.....

Ένας συντοπίτης μας "νυχτοπερπάτησε" εχθές το βράδυ. Επειδή όμως ήταν μία ήσυχη νύχτα χωρίς πολύ κόσμο αποφάσισε να κάνει μία βόλτα με τα πόδια έχοντας υπό μάλης τη φωτογραφική μηχανή. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν κάποια όμορφα διαμάντια που εντόπισε, Τα σχόλια είναι δικά μας...



Για αρχή ξεκινήσαμε με το νούμερο ένα! Μία διαφορετική ταμπέλα η οποία δεν υπάρχει στον Κ.Ο.Κ και υποδηλώνει ότι ο καθένας μπόρει να παρανομήσει εισερχόμενος στο δρόμο αυτόν μέχρι.....μία φορά!



Που είναι το πεζοδρόμιο, οεο; Μα καλά τόσο μεγάλη μονάδα τί να την κάνετε; Και ακόμη μία ερώτηση:γιατί δεν τη βάλατε ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ;;;



Η καλοκαιρινή σεζόν τελείωσε για το Αιάκειον. Οπότε σημιουργούνται αυτομάτως 2 θέσεις στάθμευσης πάρά τω κράσπεδο ή αλλιώς 5 πάνω στο πεζοδρόμιο! Η μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης πρέπει να υπολογίσει το κριτήριο της εποχικότητας σε αυτό το σημείο της πόλης!



Καλές οι μπάρες για να κυκλοφορούν μόνο οι πεζοί σε αυτό το όμορφο σημείο του λιμανιού. Μάλλον τα παιδικά καροτσάκια θεωρούνται...τροχοφόρα αφού δεν χωράνε αυτά να περάσουν από εκεί. Θα πηγαίνουν οι μαμάδες από αυτόν το δρόμο και τα καροτσάκια μόνα τους (!) από τον δίπλα δρόμο.




Βάρκα βγήκε στη στεριά για περιπολία. Η βάρκα συτή βρίσκεται δίπλα από το πάρκο της Παναγίτσας και θα μείνει εκεί "αγκυροβολημένη" εάν δεν απομακρυνθεί από κάποια υπηρεσία του Δήμου.



Από τη μία δίνουμε συγχαρητήρια μας στην οικογένεια ΧΧΧΧΧ που έχει αγοράσει κάδο με δικά της έξοδα για την εναπόθεση των σκουπιδιών της. Από την άλλη, αναρωτιόμαστε εάν τους ανήκει εκείνο το κομμάτι του δημόσιου δρόμου, το οποίο έχουν βάψει με άσπρη μπογιά και στο οποίο απαγορεύουν...το πάρκιν. Να μην ξεχάσουν όταν έρθει το κτηματολόγιο στην Αίγινα να το δηλώσουν!



Κοντά στον ΟΤΕ βρίσκεται οικοδομή στην οποία επιδή δεν θέλουν να λερωθεί το...τσιμέντο, τα αδρανή υλικά και τα μπάζα παραμένουν στο δρόμο επί μήνες. Άραγε θα τα μαζέψει κανείς όταν τελειώσουν ή θα γίνουν μέρος του τοπίου;

Λάβαμε συνολικά 23 φωτογραφίες! Σας δείχνουμε μερικές μόνο. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ένα: ας σταματήσουμε να είμαστε "παχύδερμα". Μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας.
Περιμένουμε τα σχόλια σας.












Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΣΠΙΝΕΛΙ"



Αύριο ξεκινάει ένα ενδιαφέρον συνέδριο σχετικά με την ιδεά της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τον συσχετισμό της με το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. Μακάρι η παρουσία των Αιγινητών να είναι πιο μεγάλη από το προηγούμενο συνέδριο για τον Καποδίστρια που έγινε στο 1ο Δημοτικό Αίγινας.
Ας ενδιαφερθούμε λίγο για την ιστορία μας του τόπου που αγαπάμε. Ίσως εάν τη γνωρίζαμε καλύτερα, να απαιτούσαμε την αποκατάσταση των καποδιστριακών κτιρίων με την ίδια θέρμη που απαιτούμε σήμερα να πέσουν οι τιμές των εισιτηρίων στο Σαρωνικό.

Υ.Γ. Εάν δεν σας ενδιαφέρει να ακούσετε ομιλίες ιστορικού χαρακτήρα, ίσως να βρείτε λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον σην βραδυνή προβολή ταινιών για τον Καποδίστρια και άλλους επιφανείς άνδρες.

Υ.Γ.2 Εάν πάλι δεν ενδιαφέρεστε για τίποτα σχετικό με τον Καποδίστρια, δείτε απλά το βιντεάκι επάνω.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου από το site της Νέας Εποχής

http://www.neaepohi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=883:2008-11-14-11-24-42&catid=100:aigina&Itemid=326

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΠΟΙΟΣ ΡΩΤΑΕΙ....;



Ποιός ρωτάει κόσμο σχετικά με το εάν πιστεύει ότι ο Κάπτεν Κουκ θα ηγείται του πλοίου και το 10;;;;;;;;;

Ορίστε κάποια στοιχεία: 40 με 50 ετών, διοπτροφόρος και το επάγγελμα του είναι να .... γράφει σε αυτόν τον τόπο!

Δεν ξέρουμε ποιός τον έβαλε να ρωτάει αλλά μήπως είναι λίγο νωρίς; Τόση βιασύνη;


Υ.Γ. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει λέει ο πάνσοφος λαός μας.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Γίναμε ΚΟΛΩΝΑΚΙ !


Η φωτογραφία είναι από τη στροφή μεταξύ του ναού του Αγίου Νικολάου και του Αρχοντικού Βουλγαράκη στο κέντρο της πόλης της Αίγινας. Επιτέλους τοποθετήθηκαν κολωνάκια για να στρίβουμε χωρίς να χρειάζεται να είμαστε ο Σουμάχερ! Ήταν τόσο δύσκολο να το σκεφθεί κάποιος τόσο καιρό; Βέβαια υπήρχε μια πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης, αλλά από οδηγούς ... παχύδερμα έχουμε πολλούς στο νησί μας.
Υ.Γ.1: Καλά τα κολωνάκια αλλά προσοχή κύριοι του Δήμου να μην το παρακάνετε γιατί θα γίνουμε...Κολωνάκι!
Υ.Γ.2: Λίγα μέτρα πιο πίσω από το σημείο λήψης της φωτογραφίας βρίσκεται ένα μικρό άνοιγμα του δρόμου όπου μπορούν να σταθμεύσουν τρία-τέσσερα αυτοκίνητα. Ένα αυτοκίνητο βέβαια έχει προνομιακή μεταχείριση. Πρόκειται για το ημιφορτηγό του κυρίου ΧΧΧΧΧ, για το αμάξι του οποίου έχει κατοχυρώσει ως parking το δημόσιο δρόμο βάζοντας ζαρντινιέρες! Μάλιστα όταν φεύγει από εκεί, βάζει το μηχανάκι του για να μην παρκάρει κανείς άλλος. Οι κυριοι του Δήμου αυτό το θεάμα δεν το είδαν; Θα επανέλθουμε με φωτογραφίες....

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ


Οι aiginites παρουσιάζουν ένα εκτενές αφιέρωμα στον τοπικό τύπο. Τα τελευταία χρόνια είδαμε στην Αίγινα τις εφημερίδες να πολλαπλασιάζονται, να ομορφαίνει η εμφάνιση και η στοιχειοθεσία τους, να κυκλοφορούν σε πιο τακτά διαστήματα και γενικότερα να μπαίνουν δυναμικά στο πολιτικό -και όχι μόνο- σκηνικό του νησιού. Ποιοί βρίσκονται όμως πίσω από κάθε εφημερίδα και ποιες οι πολιτικές τους πεποιθήσεις; Για τις ανάγκες του άρθρου οι aiginites αποφασίσαμε να χωρίσουμε τις εφημερίδες σε κατηγορίες με διάφορα κριτήρια όπως για παράδειγμα την κυκλοφορία τους, τον πολιτικό και εμπορικό τους προσανατολισμό κ.α.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ: Σε αυτή τη κατηγορία εντάξαμε εφημερίδες, που λόγω υψηλού προυπολογισμού, έχουν μεγάλη κυκλοφορία σε φύλλα.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ(15θήμερη, δωρεάν)
Είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του νησιού και αυτή με τα περισσότερα σημεία διανομής. Εκδότης της είναι ο κ. Άρης Σώρρης, πολιτικά προσκείμενος στο ΣΥνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο βλέπει κανείς αρκετά συχνά σχόλια και άρθρα (ευμενή πάντα) για τον βουλευτή Ά Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Δρίτσα. Διευθυντής σύνταξης είναι ο Κ. Ντρης Κώστας. Πριν δημιουργήσει με τον κ. Σώρρη τη Νέα Εποχή, ο κ. Ντρης ήταν εμπορικός διευθυντής των Νέων του Σαρωνικού. Στη νέα τους προσπάθεια, ο ένας έβαλε την τεχνογνωσία, καθότι τυπογράφος στο επάγγελμα, και ο άλλος ………. το πελατολόγιο της πρώην του δουλειάς. Βέβαια στη ελεύθερη αγορά όλα επιτρέπονται! Και οι δυο τους υπήρξαν ένθερμοι υποστηριχτές του Κουκούλη προεκλογικά. Ο μεν κ. Σώρρης μέσω της κίνησης «Αίγινα για σένα», ο δε κ. Ντρης βρισκόταν καθημερινά στο προεκλογικό κέντρο Κουκούλη. Έγραφε μέχρι και τα συνθήματα του κοινού στις προεκλογικές του ομιλίες. Η εφημερίδα ξεκίνησε τις εργασίες της το Γενάρη του 2007, μαζί με τη νέα δημοτική αρχή. Πολλοί αποδίδουν το όνομα της εφημερίδας στη «νέα εποχή» Κουκούλη. Σε επίπεδο ύλης είναι υπερπλήρης για τα τοπικά δεδομένα φθάνοντας ακόμη και τις 40 σελίδες σε κάποια φύλλα. Πρόσφατα η εφημερίδα απέκτησε και site στο internet. Είναι κοινό μυστικό πως τα στελέχη της εφημερίδας έχουν στις μνήμες των κινητών τους αριθμούς των διοικούντων το Δήμο έχοντας άμεση πρόσβαση στη πληροφορία. Αυτή η λευκή επιταγή προς το Δήμο έχει αρκετές φορές ενοχλήσει πολύ κόσμο. Αυτό τον καιρό, που η περίοδος χάριτος για την διοίκηση Κουκούλη έχει τελειώσει, η εφημερίδα κάνει κάποιες απόπειρες άσκησης κριτικής, κυρίως μικρής ισχύος.
Αγαπημένη μας στήλη: το Λαβράκι. Πίσω από το Λαβράκι κρύβεται ένας εκ των δύο ιδρυτών της εφημερίδας. Ε, μη σας τα δίνουμε και όλα έτοιμα στο πιάτο…

ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (15θήμερη, δωρεάν)
Πρόκειται για την πρώτη εφημερίδα τύπου «free-press» που εμφανίστηκε στον Αργοσαρωνικό πριν από μερικά χρόνια. Την εκδίδει ο κ. Μιχάλης Δρακάκης, Πειραιώτης με αιγινήτικη καταγωγή. Ο κ. Δρακάκης ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιώς με τον κ. Σπυρίδωνα, πρώην Δήμαρχο Πόρου και σημερινό Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος. Έχοντας ήδη γνώσεις γύρω από το «στήσιμο» εφημερίδας ξεκίνησε με γραφεία στην Αίγινα και με συνεργάτες στις γύρω περιοχές. Σήμερα τα γραφεία του βρίσκονται στον Πειραιά και η εφημερίδα φαίνεται να έχει χάσει το ενδιαφέρον της για το κομμάτι της διαφημιστικής πίτας που της αναλογεί στην Αίγινα. Η κυκλοφορία της χτυπάει στα ίσα αρκετές φορές αντίστοιχα free-press του Πειραιά. Τον τελευταίο καιρό πολλοί Αιγινήτες επιχειρηματίες σταματούν τη συνεργασία τους με την εφημερίδα λόγω των υψηλών τιμών της στις διαφημίσεις. Η αλήθεια είναι πως ο ανταγωνισμός από τη Νέα Εποχή είναι πολύ μεγάλος. Άλλωστε, ο πρώην συνεργάτης του κ. Δρακάκη, κ. Ντρης, ήξερε ακριβώς που να χτυπήσει τις τιμές των Νέων του Σαρωνικού. Όσον αφορά στο πολιτικό κομμάτι, μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας στην Αίγινα είναι ο κ. Θεοδωράκης, Γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Αίγινα και σύζυγος της πρώην υποψηφίας δημάρχου κ. Ψάλτη, η οποία πήρε μόνον 102 ψήφους σε όλο το νησί! Προεκλογικά η εφημερίδα, με αρθρογράφο για την Αίγινα τον κ. Μιχάλη Μουτσάτσο, προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες αλλά στο τέλος προσέφερε τη στήριξη της απλόχερα στον κ. Κουκούλη. Ο κ. Μουτσάτσος, ο οποίος αρθρογραφεί για τα τοπικά θέματα για πάνω από 30 χρόνια, αποχώρησε από την εφημερίδα. Φήμες τον έφερναν ως μόνιμο συνεργάτη στη Νέα Εποχή μα αυτός τα τελευταία χρόνια αρκείται μόνο σε στοχευμένες παρεμβάσεις σε αραιά διαστήματα, αξιοποιώντας το πλούσιο αρχείο του. Σε κάθε φύλλο της εφημερίδας, ο κ. Θεοδωράκης καταφέρεται εναντίον της δημοτικής αρχής και υποστηρίζει σθεναρά κάθε κίνηση και κάθε λέξη του κ. Μούρτζη. Άλλωστε με δυο-τρεις λέξεις μπορεί κάποιος να προβεί σε σειρά συσχετισμών: Νέα Δημοκρατία-Θεοδωράκης - Τζίτζης (Φίλιππος) – Μούρτζης.
Αγαπημένη μας στήλη: όλα τα λαογραφικά και ιστορικά άρθρα του κ. Γιώργου Μπήτρου.


ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ(μηνιαία, δωρεάν)
Εκδίδεται από τον κ. Αλεξίου Νίκο. Πρωτοασχολήθηκε εκδοτικά δημιουργώντας εφημερίδα για υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές (Κρεούζης). Διευθυντής της είναι ο τέως Αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Μούρτζη, Κ. Μωρόγιαννης. Η εφημερίδα είναι «αντικουκουλική» με τη βούλα. Έχει αρκετά άρθρα τα οποία υπογράφονται με διάφορα ψευδώνυμα, για όσους ξέρουν όμως πρόκειται για ένα με δύο άτομα. Και αυτή η εφημερίδα είναι κατά κάποιο τρόπο παιδί των δημοτικών εκλογών του 2006. Λέγεται πως ο βασικός χρηματοδότης του όλου εγχειρήματος είναι μυστακοφόρος δημοτικός σύμβουλος ο οποίος θέλει να δημιουργήσει το εκδοτικό αντίβαρο της Νέας Εποχής. Σε κάθε της φύλλο θα βρει κάποιος επαινετικά σχόλια για τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Σκλάβαινα καθώς και για το πολιτικό «αφεντικό» του, κ. Σακκιώτη. Από την άλλη, σε εκδοτική δυσμένεια βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σκίτσας, ο οποίος αν και εκλεγμένος με τον κ. Σακκιώτη, πολλές φορές διαφοροποιείται από την πολιτική του, τασσόμενος υπέρ των αποφάσεων Κουκούλη.
Αγαπημένη μας στήλη: «ο καρχαρίας».


ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ:Πρόκειται για εφημερίδες που βρίσκονται για αρκετά χρόνια στο εκδοτικό σκηνικό της Αίγινας.


ΑΙΓΙΝΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (μηνιαία, συνδρομητική)
Εκδίδεται από τον κ. Αδάμ Κώστα. Είναι ίσως η μακροβιότερη εφημερίδα του νησιού μας και αυτό από μόνο του αποτελεί κατόρθωμα. Πολλοί έχουν κατηγορήσει τον εκδότη της σαν εκδότη-ΟΦΑ (Όπου Φυσάει ο Άνεμος) ως προς τις παραταξιακές του προτιμήσεις. Προεκλογικά Ο κ. Κουκούλης έτυχε της υποστήριξης της εφημερίδας. Όμως στα πρώτα της βήματα της η νέα δημοτική αρχή βρήκε μπροστά της τα Αιγινήτικα Νέα δεχόμενη κριτική. Γιατί; Παίζει κάποιο ρόλο σε αυτή την αλλαγή πλεύσης το … τιμολόγιο; Στην εφημερίδα αρθρογραφεί και ο κ. Κουκούλης Νεκτάριος, εκπαιδευτικός, ο οποίος φέρεται από πολλούς ως υποψήφιος Δήμαρχος στις ερχόμενες εκλογές. Βέβαια για το χώρο τον οποίο εκπροσωπεί λέγεται ότι θα παλέψουν πολλά ονόματα, μεταξύ των οποίων ο κ. Σακκιώτης και η κ. Στάθη Τούλα, νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ. Οι aiginites εκτιμάμε πως θα γίνουν πολλές ανατροπές μέχρι να βρεθεί το αντίπαλο δέος του νυν Δημάρχου για το 2010.
Αγαπημένη μας στήλη:τα "σχόλια" στη τελευταία σελίδα.

ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ (μηνιαία, δωρεάν)
Με δυο λόγια, πρόκειται για την εφημερίδα του ΚΚΕ. Γράφουν σε αυτή κυρίως στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος και είναι μικρή σε μέγεθος. Η μαχητικότητα της είναι αντιστρόφως ανάλογη του αριθμού των σελίδων της. Καταφέρεται συχνά, σχεδόν σε κάθε της φύλλο, κατά των εκάστοτε διοικήσεων του Δήμου, αλλά και κατά οποιουδήποτε άλλου βρεθεί στον ιδεολογικό της δρόμο. Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για μια…αντιδραστική εφημερίδα. Παρόλα αυτά είναι η μόνη εφημερίδα που, λόγω εμφανούς απουσίας πολιτικού-δημοτικού κόστους, τολμάει να τα λέει όλα έξω από τα δόντια. Είναι για παράδειγμα η μόνη εφημερίδα που έχει γράψει καταγγελτικό άρθρο κατά του «τοπικού χορηγού» μας, των σούπερ μάρκετ Κρητικός.


ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ(15θήμερη, τιμή:1,5ευρώ)
Εκδίδεται από τον κ. Νικολόπουλο. Ενώ προεκλογικά στήριξε Κουκούλη, τώρα η Μάχη της Αίγινας δίνει … μάχη εναντίον της διοίκησης Κουκούλη σε κάθε της φύλλο ενώ τάσσεται υπέρ του κ. Σακκιώτη, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Αίγινα. Οι aiginites θεωρούμε απαράδεκτα υψηλό το τίμημα της εφημερίδας (1,5 €). Αρθρογραφεί ο κ. Βάρτζελης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (αυτός ή η γυναίκα του) κάθε τέσσερα χρόνια με τον υποψήφιο Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ ή με όποιο συνδυασμό είναι πιο κοντά σε αυτό. Τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει μία προσωπική κόντρα μεταξύ του Δημάρχου και του κ. Νικολόπουλου. Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα της Μάχης σχετικά με τις σχέσεις της αστυνομίας και του Δήμου τα οποία ο κ. Κουκούλης διέψευσε εκνευρισμένος στο δημοτικό συμβούλιο παρουσία του κ. Νικολόπουλου. Ο εκδότης από τότε συνεχίζει να απαντάει προσωπικά στο Δήμαρχο σε κάθε φύλλο του. Αυτή η «κοντρίτσα» έχει ενδιαφέρον (μικρό) και οι aiginites θα είμαστε …από κοντά για να δούμε που θα μας βγάλει.
Αγαπημένη μας στήλη: η νοσταλγική ματιά της Αίγινας στα άρθρα της τελευταίας σελίδας από την κ. Γαλάνη-Κρητικού.


Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ(μηνιαία, δωρεάν)
Εκδίδεται από τον κ. Φ. Χατζηπέρη, συνταξιούχο ναυτικό και πρώην υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό Κουκούλη στις πρόσφατες εκλογές. Από τις προηγούμενες πληροφορίες θα συμπέραινε κανείς ότι ο κ. Χατζηπέρης θα ήταν φίλα προσκείμενος στη δημοτική αρχή. Τουναντίον, ο «καπετάνιος» πέρυσι είχε προκαλέσει εντύπωση με ένα εξώφυλλο το οποίο περιείχε ένα γνωμικό της αρχαίας ελληνικής το οποίο εάν διαβαζόταν ηθελημένα λάθος γινόταν υβριστικό. Το εξώφυλλο είχε βέβαια αποδέκτη τη δημοτική αρχή. Ο κ. Χατζηπέρης είναι ο πρώτος αναπληρωματικός υποψήφιος σύμβουλος της διοίκησης Κουκούλη. Εάν κάτι συμβεί σε έναν σύμβουλο της πλειοψηφίας και παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος ο κ. Χατζηπέρης γίνεται αυτόματα δημοτικός σύμβουλος! Αναρωτιόμαστε τι θα κάνει σε αυτή τη περίπτωση. Θα είναι όλα μέλι-γάλα ή θα γίνει ο τοπικός …. Τατούλης; Σε αντίθεση με αρκετές εφημερίδες που αποφάσισαν να ασχοληθούν ξαφνικά με την ακτοπλοΐα, ο Επιβάτης είναι, εδώ και πολλά χρόνια, η εφημερίδα με τις περισσότερες αναφορές στα ακτοπλοϊκά προβλήματα και τη σύνδεση μας με το λιμάνι του Πειραιά.


ΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ(περιοδικότητα: άγνωστη, δωρεάν)
Ξεκίνησε από τον κ. Σαραντάκο ως σατιρική εφημερίδα. Όλοι θυμόμαστε τα σατιρικά σκίτσα που καυτηρίαζαν την πολιτική ζωή της Αίγινας. Τα τελευταία χρόνια εκδίδεται σε μορφή περιοδικού σε μη περιοδικά διαστήματα και μπορούν να μεσολαβήσουν πολλοί μήνες ανάμεσα σε δύο φύλλα.
Αγαπημένη μας στήλη: μα φυσικά τα σκίτσα!

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ : Σε αυτή την κατηγορία εντάξαμε εφημερίδες που είτε είναι χαμηλής κυκλοφορίας, είτε δεν επηρεάζουν -κατά τη γνώμη μας- σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων της Αίγινας.


ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ(15θημερη, 0,70€)
Πρόκειται για την πρώην εφημερίδα του κ. Σχοινοχωρίτη, επιχειρηματία και υποψηφίου δημάρχου στις εκλογές του 2006. Ο "πορτοκαλί" υποψήφιος απέτυχε παταγωδώς να ψηφισθεί έστω και από το 1% του εκλογικού σώματος. Πολλοί αναρωτήθηκαν εάν το έκανε....από χόμπυ ή στα σοβαρά. Ο κ. Σχοινοχωρίτης λίγο πριν τις εκλογές του 2006 έψαχνε να πουλήσει την εφημερίδα του ζητώντας, όπως λένε πληροφορίες μας, αδιανόητα πολλά χρήματα. Τελικά πούλησε την εφημερίδα του, σε τιμή που δε γνωρίζουμε, στον κ. Γκαρή. Η εφημερίδα δεν καταφέρνει και πολλά. Είναι γεμάτη με διαφημίσεις και τα "σοβαρά" άρθρα της είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πληροφορίες λένε πως είναι (πάλι) προς πώληση!
Αγαπημένη μας στήλη: καμία……



ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ(15θημερη, δωρεάν)
Η εφημερίδα αυτή, αν και πειραιώτικη, ασχολείται συχνά με την Αίγινα με μικρής έκτασης άρθρα της. Ανήκει στον κ. Μιχάλη Χάνδακα. Ο κ. Χάνδακας, είναι πρώην υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιώς με το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. Η Εν Πειραιεί τάσσεται ανοιχτά κατά του Κουκούλη και της διοίκησης του Δήμου, υποστηρίζει δε κάθε ενέργεια της αντιπολίτευσης. Πρόσφατα φιλοξένησε ολοσέλιδη συνέντευξη του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Κύκλοι του Δήμου λένε πως ήταν μία προσπάθεια της εφημερίδας να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με το Δήμο. Μην ξεχνάτε ότι έρχονται και εκλογές σε δύο χρόνια!
Αγαπημένη μας στήλη: «Κε Δήμαρχε»


Περιμένουμε τα σχόλια σας με ανυπομονησία.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ AIGINITES ΣΤΟ FACEBOOK!


Πολλοί από εσάς επισκέφθεστε για πρώτη φορά αυτό το blog. Επίσης πολλούς από εσάς σας προσεγγίσαμε μέσω του διάσημου facebook. Χαιρόμαστε πολύ που αποδεχθήκατε τις προσκλήσεις μας για να γίνετε "φίλοι" μας. Βέβαια αυτό που ενδιαφέρει τους aiginites ιδιαίτερα είναι να δημιουργήσουμε μία σχέση διαρκείας και να μας διαβάζετε συχνά. Οι aiginites δεν είναι ακόμα ένα πυροτέχνημα που θα χαθεί μετά από λίγους μήνες. Είμαστε μία ομάδα Αιγινητών και ερχόμαστε δυναμικά να καλύψουμε ένα κενό στην ανεξάρτητη ενημέρωση μέσω blog στο νησί μας. Θα είναι χαρά μας να κρίνετε αυτά που θα γράφουμε στο blog.

Υ.Γ. Ας δικτυωθούμε λοιπόν.....

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΛΙΤΑΝΕΙΑ (ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ)


Για άλλη μία φορά, όλοι οι κάτοικοι του νησιού ,αλλά και χιλιάδες επισκέπτες, βρέθηκαν στην παραλιακή οδό και στα στενά δρομάκια της Αίγινας. Άλλοι για να δουν, άλλοι για να κάνουν το σταυρό τους και άλλοι, πολύ απλά, για να κάνουν τη βόλτα τους. Οι aiginites βρεθήκαμε στη λειτάνευση της Ιερής Κάρας του Αγίου και είδαμε πολλές γνώριμες φάτσες. Είδαμε και κάποιους βουλευτές-πολιτευτές της περιφέρειας μας. Μας θυμήθηκαν! Μπράβο τους! Από αύριο όμως ;;;


Υ.Γ. Χρόνια πολλά στους μισούς Αιγινήτες που γιορτάζουν σήμερα. Ακόμα και κάποιος Αιγινήτης να μην λέγεται Νεκτάριος ή Νεκταρία έχει μεγάλες πιθανότητες κατά τη βάπτιση να του πρόσθεσαν στο βαπτιστικό του όνομα, αυτό του Αγίου.

Η ΑΙΓΙΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΗΣ


Αυτό είναι το προαύλιο του Αγίου Νεκταρίου στη μία μετά τα μεσάνυχτα. Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από κόσμο! Εκείνες τις ώρες της αγρυπνίας έβλεπες μόνο εκείνους που πάνε στο Άγιο για να ζητήσουν κάτι ή απλά για να κάνουν τον σταυρό τους. Οι "επίσημοι" αυτές τις ώρες έχουν φύγει......
Υ.Γ. Να ζητήσουμε και εμείς κάτι από τον Άγιο. Να φωτίσει τους διοικούντες το Δήμο για να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και ΑΙΓΙΝΑ


Τελείωσαν (μετά από δύο χρόνια προεκλογικού αγώνα) επιτέλους και οι αμερικάνικες εκλογές! Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Τί κοινό μπορεί να έχουν όμως οι εκλογές στην Αμερική για Πρόεδρο με τις Δημοτικές Εκλογές στην Αίγινα; Είναι οι μοναδικές περιπτώσεις στον κόσμο όπου η προεκλογική εκστρατεία αρχίζει πριν το μισό της διάρκειας της προηγούμενης θητείας! Έτσι και στην Αίγινα βλέπουμε στον τοπικό τύπο εδώ και καιρό διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τις επόμενες εκλογές και με τους πιθανούς υποψηφίους. Τους aiginites δεν τους ενδιαφέρει ακόμα τι θα ψηφίσουν τον Οκτώβριο του 2010. Ας δούμε αυτούς που είναι τώρα "πάνω". Μόλις τελειώσουν οι περιβόητες μελέτες (κατά πάσα πιθανότητα) ίσως κάτι αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα...
Είδωμεν.....

Υ.Γ. Λέγεται πάντως πως ο νέος "πλανητάρχης" είναι καλά ενημερωμένος για τα ελληνικά θέματα. Αλήθεια, ποιά τα σχέδια του Ομπάμα για την υποθαλάσσια σύνδεση του νησιού μας με τη Σαλαμίνα;

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008



ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ (ΟΕΟ) ;;;

Τις τελευταίες μέρες συζητείται πολύ έντονα η απουσία του Διοικητή του Α.Τ. Αίγινας από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Πληροφορίες των κυκλων των.....καφενείων λένε πως ο Διοικητής είναι.......για δρόμο!
Στο αστυνομικό τμήμα πάντως δεν ξέρουν πότε θα επιστρέψει ο Διοικητής τους λέγοντας σε όποιον ψάχνει τον Διοικητή πως λείπει με άδεια ασθενείας.
Είναι μία "επιτυχία " όλων αυτών που ενοχλήθηκαν από την δυναμική του παρουσία ή απλά δεν αντέχει το γιουχάϊσμα;
Αναμένουμε..........

Υ.Γ. Πάνω που είχαμε συνηθίσει τα κράνη και δεν πάγωνε το κεφαλάκι μας......