Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Parking Ιππήλατων






Προχωρούν οι εργασίες για τη δημιουργία χώρου μόνιμης στάθμευσης των αμαξάδων και των αλόγων τους απέναντι από την πιάτσα ταξί.

Πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις εργασίες αυτές δηλώνοντας ότι "χάνονται 10 θέσεις parking" και άλλα τέτοια ευτράπελα. Θυμίζουμε πως το parking σε αυτή τη νησίδα απαγορεύεται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο! Όχι πως υπάρχει κάποια αστυνομία ( Δημοτική ή η ένοπλη ) για να βεβαιώσει αυτές τις παραβάσεις, απλά δεν θα μπορεί πια ο κάθε ασυνείδητος οδηγός να παρανομεί γιατί στο σημείο αυτό θα βρίσκονται από εδώ και στο εξής άλογα! Σήμερα αναγκάζονται οι αμαξάδες να συνωστίζονται μπροστά από το άνοιγμα του δρόμου στα εκδοτήρια των πλοίων για να βρουν λίγη δροσιά τα άλογα τους.

Υπάρχει επίσης η κλασσική ομάδα των τροπικών παπαγάλων που υποστηρίζει ότι το όλο έργο χαλάει την εικόνα του νησιού και εξυπηρετεί τους ψηφοφόρους αμαξάδες (!).

Ας απαριθμήσουμε λοιπόν στους αντιδραστικούς τα προνόμια ενός τέτοιου έργου όχι υπερασπιζόμενοι τη συμπολίτευση αλλά με κοινή λογική:

- αποχαιρετάμε τις οσμές από τις ακαθαρσίες των αλόγων καθώς θα δημιουργηθεί αγωγός συλλογής ο οποίος θα καταλήγει στον υπόνομο


- προστατεύονται τα ζώα από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και κυρίως από τον ήλιο


- οι επισκέπτες που φτάνουν με το ιπτάμενο μπορούν με ασφάλεια να επιβιβάζονται στα αυτοκίνητα των συγγενών τους σε ασφαλή και μεγαλύτερο χώρο ( στο σημείο που βρίσκονται σήμερα τα άλογα). Αυτό προϋποθέτει να εξασφαλίσει ο Δήμος και η Δημοτική Αστυνομία (ποιά;) ότι θα επιτρέπεται μόνο η ολιγόλεπτη στάση για επιβίβαση-αποβίβαση από τα Ι.Χ. και πως δεν θα βλέπουμε αμάξια παρκαρισμένα Κυριακή με Παρασκευή.




Θα προτείναμε επίσης στους συμπαθείς αμαξάδες να οργανωθούν και μεταξύ τους φορώντας ομοιόχρωμα ρούχα εν είδει στολής. Εκτός από την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τους είναι ευκαιρία να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από αυτήν εδώ.




Υ.Γ. Καλά μου παπαγαλάκια πρώτα δείτε το και μετά κρίνετε το...



Υ.Γ.2 Σας παρουσιάζουμε την τελική μακέτα για το στέγαστρο αναμονής των ίππων. Σε αποκλειστικότητα από το aiginites. Μην το δουν όμως οι παπαγάλοι γιατί θα ζητήσουν ένα ίδιο σε μέγεθος κλουβί για αυτούς....


.

.

.

.

.

.

.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τυχερα τα αλογα.
ατυχοι οι ταξιτζιδες που θα ειναι διπλα στο φρεατιο που θα πηγαινουν τα κατουρα

Ανώνυμος είπε...

eno simera einai tyxeroi pou pigainoun sta podia tous?

Ανώνυμος είπε...

το φρεάτιο θα καταλήγει από την άλλη πλευρά. κοντά στο περίπτερο και θα φθάνει εκεί με υπόγειο αγωγό.