Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Η διπλοβάρδια τελείωσε. Έτσι απλά!







Η δημοτική αρχή φαίρεται να έχει δείξει "κίτρινη κάρτα" στον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο του Συλλόγου.

Ο λόγος: τη Δευτέρα το πρωί μοιράζονταν κατά την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο σημειώματα του Συλλόγου Γονέων τα οποία χαιρέτιζαν το τέλος της διπλοβάρδιας. Τα δελτία τύπου μοιράζονταν πρωί-πρωί και χέρι-χέρι από τον Πρόεδρο του Συλλόγου στους γονείς που προσέρχονταν στο σχολείο με τα παιδιά τους. Στο σημείο των ευχαριστιών προς τους φορείς, το σημείωμα ανέφερε "ευχαριστούμε τις αρχές" χωρίς να αναφέρονται περαίτέρω λεπτομέρειες. Πολλά στελέχη της δημοτικής αρχής που δούλεψαν αρκετά το τελευταίο διάστημα για να πραγματοποιηθεί το όνειρο του τέλους της διπλοβάρδιας έννοιωσαν το λιγότερο απογοητευμένοι από την παράλειψη στο κείμενο αυτό. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να επισημάνουμε δύο πράγματα:

- πιστεύουμε πως επρόκειτο για ένα λάθος και μόνο. Άλλωστε μέσα στην ίδια ημέρα είδαμε το εν λόγω δελτίο τύπου αναρτημένο στο aeginaportal με σαφείς ευχαριστίες προς όλους (έναν έναν) τους συντελεστές του έργου. Ελπίζουμε στον τοπικό τύπο να έχει δοθεί η "βελτιωμένη" έκδοση και όχι η πρώτη.

- δεν καταλαβαίνουμε γιατί ένας φορέας όπως ένας Σύλλογος Γονέων πρέπει να εκδόσει δελτίο τύπου για κάτι το αυτονόητο. Υπάρχει ένας αιγινήτης που να μην είναι χαρούμενος από το έργο αυτό; Μήπως φοβάται κανείς ότι δεν θα αναγνωριστεί το έργο του κάθε φορέα ξεχωριστά από τον αιγινήτικο λαό; Εάν ο Σύλλογος Γονέων χρησιμοποιείται από τα μέλη του για σκοπούς αυτοπροβολής, αυτό ειναι λυπηρό.


Υ.Γ. Αφού βρε Πρόεδρε αχολείσαι με πολλά και ωραία πράγματα (Κύρηξ, συνέδρια κ.α.) τί την θέλεις την προβολή μέσω του Συλλόγου; Την έχεις πραγματικά ανάγκη;


Υ.Γ. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων παραθέτουμε το "τελικό" κείμενο του δελτίου τύπου. έτσι όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο Aeginaportal.



Δελτίο Τύπου2 Φεβρουαρίου 2009 -

Αντίο Διπλοβάρδια! Τούτη τη σημαντική για την Εκπαίδευση της Αίγινας ημέρα, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων εκφράζουμε τη χαρά και αισιοδοξία μας. Το μέλλον διαγράφεται καλύτερο. Ο δύσκολος κοινός αγώνας όλων και κυρίως των μαθητών και των γονέων, δικαιώνεται. Ευχαριστούμε όλες τις Δημόσιες Αρχές (τον κ. Δήμαρχο, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τη Δημοτική Αρχή συνολικά, το ΥΠΕΠΘ, τη Διεύθυνση και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον ΟΣΚ, τους βουλευτές και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες), τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΣΕΚ και 1ου Γυμνασίου, τους Συλλόγους Γονέων 1ου Γυμνασίου και ΕΠΑΛ, τα τοπικά ΜΜΕ, τους μαθητές και τους γονείς τους, αλλά και όλους όσους άλλους βοήθησαν για το σημερινό αποτέλεσμα. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, ώσπου το νέο κτήριο του 1ου Γυμνασίου να γίνει πραγματικότητα. Το Διοικητικό Συμβούλιο

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala ti psixwsi sas exei piasei me toys proedroys re paidia? Eleos ... Meta ton Papargyri twra piasate allon. Diladi stin anakoinwsi poy moirazotan eixe ti fwtografia toy?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου, δε 8α σχολιάσω την ενορχηστρωμένη υποτιμητική αναφορά κατά του προσώπου μου από δυο Blogger προφανέστατα συνεννοημένους μεταξύ τους, γιατί είμαι δημόσια τοποθετημένος με αρ8ρογραφία μου υπέρ του επώνυμου διαλόγου και πιστεύω ότι όλα τα άλλα υποβαθμίζουν τη δημόσια ζωή μας.
Επί του συγκεκριμένου θα σας ενημερώσω, απλά, ότι η ανακοίνωση μοιράστηκε μετά από σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου από μέλη του. Και αυτή και το εκτενέστερο δελτίο τύπου δεν περιέχουν ούτε καν τα ονόματά μας, απλά χαιρετίζουμε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της εκπαίδευσης του Νησιού, ευχαριστώντας όλες τις δημόσιες αρχές αλλά και κάθε φυσικό πρόσωπο που βοήθησαν σε αυτό.
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Afta de mas ta grapsate aiginites !!! Ta kala kai simferonta mono lete ...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε "αιγινητάκια' (εντός εισαγωγικών), όταν οι δραστηριότητες του κ. Κουκούλη μας βολεύουν είναι καλούλης, όταν δηλαδή ξελασπώνει τις ελλέιψεις του Δήμου και υποδέχεται αιμοδοσίες, εκλογές συνέδρια ημερίδες καιέχει μετατραπεί ακόμα και σε εργάτη δημοτικό, όταν τη μισή του ζωή κάνει εθελοντισμό, όταν για να μην παραβεί τα πιστέυω του θυσίασε στις προηγούμενες εκλογές μια σίγουρη θέση αντιδήμαρχου, όταν αγωνίζεται να μεγαλώσει 4 παιδιά, όταν κάνει γνωστή την Αίγινα με δεκάδες τηλεδιασκέψεις, όταν σκαρώνει βιβλία, όταν αρθορφγραφή με το θάρρος της υπογραφής του, όταν καθιέρωσε να δίνονται λεφτά σε επιτυχόντες στα ΑΕΙ κλπ κλπ. Όταν βγαίνει ένα χαρτί λίγο αυστηρό του Συλλόγου που είναι πρόεδρος και με βάση το καταστατκό πρέπει να διεκδικεί ή μια ανακοίνωση χωρίς καν να αναφέρεται σε ονόματα αλλα με λάθος ότι δεν ευλογάει για μια ακόμα φορά το Γιαννάκη τότε τρώει κίτρινη κάρτα?????
Ομολογώ ότι πότέ δεν τον ψήφισα όταν ήταν υποψήφιος ούτε θα τον ξαναψηφίσω αν θα ξαναείναι (για δικούς μου λόγους)αλλά όποιος έχει να πει κάτι να το λέει με υπογραφή. Σεβασμός χρειάζεται. Προτιμάτε τα κομματόσκυλα και τους μπουζουξήδες και τους διαπλεκόμενους? Αν τότε σε σας "Αιγινήτες" αξίζει ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα.

Ανώνυμος είπε...

Aiginites an eiste pragmatikoi aiginites prepei na svisete afti tin anartisi. Den prosvalei to proswpo alla ena agwna ma8itwn ka8igitvn Dimoy kai goniwn kai tous 8esmous. Kseftilizete tin elef8eri ekfrasi san ton jkapodistria to sinteraki sas (ektos an eisai o idios). Ntropi

Ανώνυμος είπε...

"Aiginites", o jkapodistrias to gyrise sto kalamatiano kai kleei gia to kalo tis Pedias, ela seira sas twra apo to idio kompriouter to grafete. Pissa kai poupoula re ...

AIGINITES είπε...

Ποτέ δεν συνομιλήσαμε καθ'οιονδήποτε τρόπο με τον άνθρωπο (ή τους ανθρώπους) που βρίσκεται πίσω από το blog jkapodistrias.

Ανεβάσαμε το θέμα νωρίτερα (9 ώρες) και πολύ απλά, όπως συμβαίνει συχνά στα τρία blog αυτού του τύπου που υπάρχουν στην Αίγινα, γράψαμε για το ίδιο πράγμα.

Ας μην επιδιδόμαστε λοιπόν σε κυνήγι μαγισσών και συνομοσιολογίες.

Όσο για την ουσία του άρθρου, δεν μας είπε κανείς που οφειλόταν η διαφορά μεταξύ του εκτυπωμένου κειμένου και αυτού που κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά.

Είτε από λάθος του συντακτών του δελτίου τύπου, είτε από απλή αμέλεια, η δυσαρέσκεια εκ μέρους της δημοτικής αρχής υπήρξε.
Εξ'ού και ο εύγλωττος τίτλος του άρθρου μας περί "κίτρινης κάρτας".

Aiginites