Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Dimarxiaki F.C.




Μετά την πάροδο των δύο πρώτων ετών διακυβέρνησης της παρούσας δημοτικής αρχής είχαμε αλλαγές στην σύνθεση της Δημαρχιακής Επιτροπής. Είναι σίγουρο πως πρόκειται για μία από τις πιο "δυναμικές" Δημαρχιακές των τελευταίων ετών. Υπάρχουν σε αυτή, εκτός από τον Δήμαρχο, δύο αντιδήμαρχοι (Πτερούδης, Πούντος Νικ.), ένας πρώην αντιδήμαρχος (Κουλικούρδης), ένας πρώην Δήμαρχος (Γκότσης), ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης (Σακκιώτης) και ένας σύμβουλος της συμπολίτευσης που μέχρι τώρα δεν είχε χαρτοφυλάκιο πέραν αυτό του δημοτικού συμβούλου (Μπαρμπέρης). Βέβαια πολλοί είναι αυτοί που έβλεπαν τον κ. Μπαρμπέρη συχνά πυκνά στην τεχνική υπηρεσία και στα κατά τόπους εργοτάξια του Δήμου, καθότι εργολάβος οικοδομών στο επάγγελμα, να επιβλέπει τις εργασίες.
Είναι σίγουρο ότι με την παρουσία του κ. Σακκιώτη, η Δημαρχιακή δεν πρόκειται να παρεκκλίνει του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ούτε για μία στιγμή. Είναι γνωστή άλλωστε η εμμονή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης με την τήρηση του κώδικα μέχρι κεραίας. Ο κ. Σακκιώτης θα βρει απέναντι του τους τρεις αντιδημάρχους της πρώτης διετίας (ο ένας δεν συνεχίζει από το ίδιο πόστο) που δεν θα θελήσουν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να "αναλωθούν" σε τυπικές διαδικασίες προεκειμένου να επιταχύνουν το έργο τους καθότι εισέρχονται πλέον στην τελική ευθεία. Ο κ. Γκότσης, γνώστης και αυτός όσο λίγοι στην Αίγινα των δημοτικών διαδικασιών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει τα πάντα για να προβάλει ένα ισχυρό αντιπολιτευτικό προφίλ ενόψει των εκλογών του 2010 -σε περίπτωση που επιθυμεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος για 6η συνεχή φορά.
Από το προηγούμενο σχήμα αποχώρησαν οι κ. Τσατήρης και Σκλάβαινας, αμφότεροι για να αναλάβουν θέση Προέδρου και Αντιπροέδρου αντίστοιχα στο δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης οι κ. Παπαδόπουλος, Λέούσης και Αποστολίδης, οι οποίοι επικεντρώνονται πλέον στην τεχνίκή υπηρεσία, στο Λιμενικό Ταμείο και στα θέματα των κοιμητηρίων αντίστοιχα. Παρελθόν αποτελεί από την Δημαρχιακή και ο κ. Μπήτρος Ιωαν. ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί ένα μυστήριο διότι δεν παίρνει τον λόγο πότε στο Δημοτικό Συμβούλιο και απλά αρκείται στο να ψηφίζει μονολεκτικά ότι και ο πολιτικός του προϊστάμενος (Μούρτζης Δημ.)

Όσον αφορά στην ψηφοφορία για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, από τις τρεις απουσίες ηχηρότερη θεωρήθηκε αυτή του κ. Σκίτσα, απελθών αντιπρόεδρος. Αναρρωτιόμαστε εάν δεν ήταν απών εάν θα ψήφιζε υπέρ ή κατά του κ. Τσατήρη. Εικάζουμε το πρώτο εάν συνεκτιμήσει κανείς δύο παράγοντες:α) ο κ. Σκίτσας, μετά την απομάκρυνση του από τον συνδυασμό του κ. Σακκιώτη, επικροτεί πολύ συχνά τις αποφάσεις της συμπολίτευσης ψηφίζοντας υπέρ των αποφάσεων της. β)οι δύο άντρες είχαν πολύ καλή συνεργασία στον Αθλητικό Οργανισμό. Αναμένεται λοιπόν με ενδιαφέρον η στάση του κ. Σκίτσα απέναντι στο νέο προεδρείο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, καλή ανάλυση ...

Ανώνυμος είπε...

O sklavenas den ine pou exi sto mesagro paratimena mesa sto ktima tou dipla sto dromo se kini thea dekades saravala pou molinoun to perivalon ke to ipedafos tis eginas?kano lathos?afta xriazonte idikous xorous giati apovaloun toxikes ousies,pou ftanoun mexri ton idroforo orizonta..gia na min milisoume gia themata estitikis pou dropiazoun..kano lathos?

Ανώνυμος είπε...

Ο Γ. Σκ. κάνει πολιτιστικόέργο ρε σεις αδαείς. Μόνο ο Σακ Σακ τον έχει καταλάβει ...