Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Παπαληγούρας


Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παπαληγούρας. Ο Υπουργός συνέφαγε με τον Δήμαρχο Αίγινας και άλλους αιρετούς του νησιού μας στο εστιατόριο του ΝΟΑ και το μενού περιελάβανε μεταξύ άλλων και ψάρι.
Ευκαιρίες σαν και αυτές είναι εξαίρετες για να να εκθέσει μία δημοτική αρχή τα προβλήματα που απασχολούν έναν τόπο σε έναν αξιωματούχο της κυβέρνησης εκτός Υπουργείου και σε πιο "χαλαρές" στιγμές.
Ελπίζουμε πως το φλέγον ζήτημα της επέκτασης του λιμανιού συζητήθηκε διεξοδικά. Όταν ωριμάσουν οι μελέτες και παρθούν οι πολυαναμενόμενες άδειες από το Υπουργείο Πολιτισμού (αρχαίο λιμάνι, εκκλησάκι Αγ. Νικολάου κτλ κτλ) το έργο θα μπορεί να υπαχθεί στο ΕΣΠΑ και εκεί είναι που ένας Υπουργός μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο.

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Η Αίγινα έχει "Γυρίσματα"


Η εκπομπή του ΣΚΑΪ με τίτλο "Γυρίσματα" έρχεται στο νησί μας την Τρίτη 21 Απριλίου. Θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα σε όλο το νησί και θα υπάρχουν και ζωντανές συνδέσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας αυτής. Η εκπομπή προβάλεται κάθε απόγευμα από τον ΣΚΑΪ στις 17και45.
Όλοι κάθε απόγευμα λοιπόν στην τηλεόραση μας!
Η διεύθυνση των "Γυρισμάτων" από όπου μπορείτε να μαθαίνετε νέα και να βλέπετε βίντεο σχετικά με τις εκπομπές και τα μέρη όπου βρίσκεται κάθε φορά η εκπομπή:

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !!!



- Συγχαρητήρια στους καταστηματάρχες της παραλίας που εναρμονίστηκαν με τα νέα μέτρα. Η ανταπόκριση τους στα νέα δεδομένα της παραλίας υπήρξε άμεση, έστω και εάν μερικοί από αυτούς αντέδρασαν στην αρχή.

- Μπράβο στο Aegina Portal και τη Νέα Εποχή που μεταφέρουν από τις σελίδες τους τις ομορφότερες πασχαλινές στιγμές της Αίγινας.


Ας φωτίσει το Άγιο φως τις ψυχές μας και ας βάλουμε όλοι το ΚΟΙΝΟ καλό μπροστά. Ας αφήσουμε στην άκρη τις μικρότητες και τις κακοτοπιές και ας καταλάβουμε ότι χωρίς έριδες είμαστε όλοι κερδισμένοι σε έναν τόπο.

Καλό Πάσχα,

Οι Aiginites

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

TROKTIKO.GR




Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύτηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά blog της χώρας πριν από περίπου ένα μήνα.




Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ


Ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη σχετικά με τη μήνυση του πρώην Διοικητή του Α.Τ. Αίγινας προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Πτερούδη (Αντιδήμαρχος καθαριότητας) και Λεούση (Λιμενικό Ταμείο) και προς την εφημερίδα Νέα Εποχή.


Εν συντομία τα πράγματα έχουν ως εξής:


- Οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από τις κατηγορίες.


- Μάρτυρας κατηγορίας ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος Φίλιππας Τζίτζης ο οποίος δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει!


Ευτυχώς που ο μικρός δεν πήγε γιατί έτσι -κατά τη γνώμη των aiginiton- θα υπέγραφε το πολιτικό του κηδειόχαρτο. Σε μία περίοδο όπου κάτι κινείται στην αστυνομία και όπου ο κόσμος της Αίγινας νοιώθει κάτι να αλλάζει μετά από τις συλλήψεις για τα ναρκωτικά θα ήταν κανείς τουλάχιστον "από άλλο πλανήτη" εάν συνέκρινε το έργο των δύο τελευταίων διοικητών.


Πρόκειται για μία δίκη η οποία δεν θα έπρεπε να είχει γίνει ποτέ γιατί ο λόγος πραγματοποίησης της είναι παράλογος! Δεν γνωρίζουμε άλλα παραδείγματα όπου αξιωματικοί ενόπλων δυνάμεων ή σωμάτων ασφαλείας να μηνύουν αιρετούς διότι είπαν τη γνώμη τους γύρω από την αποτελεσματικότητα ή μη μιας αστυνομικής αρχής ενός τόπου.

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Διαγωνισμός Παραλίας- Άνοιξη Καλοκαίρι 2009


Η απόφαση πάρθηκε. Το μέτρο ξεκίνησε. Τα 1,6 μέτρα από τις πόρτες των καταστημάτων βάφτηκαν. Μέρος του οδοστρώματος παραχωρήθηκε στα καταστήματα. Όλα τελείωσαν πριν το Πάσχα.

Ο λόγος λοιπόν στους καταστηματάρχες για να δούμε πώς θα ανταποκριθούν στα νέα χωροταξικά δεδομένα.


Κατά τις 10 πρώτες ημέρες του έργου θα έλεγε κανείς πως η παραλία έχει χωριστεί στα δύο.

Τί εννοούμε με αυτό;


Πολύ απλά, οι αιγινήτες επιχειρηματίες που βρίσκονται πιο κοντά στην Παναγίτσα όχι μόνο έχουν αξιοποιήσει πλήρως τον χώρο που τους παραχωρήθηκε, αλλά έχουν προχωρήσει στην αγορά ίδιων ομπρελών για να προκαλούν την ελάχιστη αισθητική παρέμβαση. Έχουν επίσης γεμίσει το χώρο που τους αναλογεί με τραπεζοκαθίσματα αποτρέποντας τα μηχανάκια να παρκάρουν μπροστά στους πελάτες τους που είτε πίνουν καφέ, είτε απολαμβάνουν ένα ωραίο φαγητό.


Εν αντιθέσι με τους "Νότιους" επιχειρηματίες, η παλιά σχολή της παραλίας (από Λαβράτση μέχρι και Κανελλά) δεν έχει κάνει σπουδαία πράγματα για να αποτρέψει το παρκάρισμα των μηχανών ανάμεσα από τα σαμαράκια. Έτσι, για άλλη μια φορά ο καθένας μπορεί να πλησιάσει δίπλα σε αυτόν που πίνει καφέ για να παρκάρει και να τον τυφλώσει με τα φώτα της μηχανής του.


Αυτά για αρχή. Θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό γιατί έχει πολύ ψωμί....

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Parking Ιππήλατων






Προχωρούν οι εργασίες για τη δημιουργία χώρου μόνιμης στάθμευσης των αμαξάδων και των αλόγων τους απέναντι από την πιάτσα ταξί.

Πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις εργασίες αυτές δηλώνοντας ότι "χάνονται 10 θέσεις parking" και άλλα τέτοια ευτράπελα. Θυμίζουμε πως το parking σε αυτή τη νησίδα απαγορεύεται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο! Όχι πως υπάρχει κάποια αστυνομία ( Δημοτική ή η ένοπλη ) για να βεβαιώσει αυτές τις παραβάσεις, απλά δεν θα μπορεί πια ο κάθε ασυνείδητος οδηγός να παρανομεί γιατί στο σημείο αυτό θα βρίσκονται από εδώ και στο εξής άλογα! Σήμερα αναγκάζονται οι αμαξάδες να συνωστίζονται μπροστά από το άνοιγμα του δρόμου στα εκδοτήρια των πλοίων για να βρουν λίγη δροσιά τα άλογα τους.

Υπάρχει επίσης η κλασσική ομάδα των τροπικών παπαγάλων που υποστηρίζει ότι το όλο έργο χαλάει την εικόνα του νησιού και εξυπηρετεί τους ψηφοφόρους αμαξάδες (!).

Ας απαριθμήσουμε λοιπόν στους αντιδραστικούς τα προνόμια ενός τέτοιου έργου όχι υπερασπιζόμενοι τη συμπολίτευση αλλά με κοινή λογική:

- αποχαιρετάμε τις οσμές από τις ακαθαρσίες των αλόγων καθώς θα δημιουργηθεί αγωγός συλλογής ο οποίος θα καταλήγει στον υπόνομο


- προστατεύονται τα ζώα από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και κυρίως από τον ήλιο


- οι επισκέπτες που φτάνουν με το ιπτάμενο μπορούν με ασφάλεια να επιβιβάζονται στα αυτοκίνητα των συγγενών τους σε ασφαλή και μεγαλύτερο χώρο ( στο σημείο που βρίσκονται σήμερα τα άλογα). Αυτό προϋποθέτει να εξασφαλίσει ο Δήμος και η Δημοτική Αστυνομία (ποιά;) ότι θα επιτρέπεται μόνο η ολιγόλεπτη στάση για επιβίβαση-αποβίβαση από τα Ι.Χ. και πως δεν θα βλέπουμε αμάξια παρκαρισμένα Κυριακή με Παρασκευή.




Θα προτείναμε επίσης στους συμπαθείς αμαξάδες να οργανωθούν και μεταξύ τους φορώντας ομοιόχρωμα ρούχα εν είδει στολής. Εκτός από την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τους είναι ευκαιρία να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από αυτήν εδώ.




Υ.Γ. Καλά μου παπαγαλάκια πρώτα δείτε το και μετά κρίνετε το...



Υ.Γ.2 Σας παρουσιάζουμε την τελική μακέτα για το στέγαστρο αναμονής των ίππων. Σε αποκλειστικότητα από το aiginites. Μην το δουν όμως οι παπαγάλοι γιατί θα ζητήσουν ένα ίδιο σε μέγεθος κλουβί για αυτούς....


.

.

.

.

.

.

.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Για να δούμε τί θα δούμε !




Είμαστε πολύ περίεργοι!


Αναρρωτιόμαστε εάν η επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων θα αναγκαστεί τώρα με την (έστω και προσωρινή) ανάπλαση της παραλίας να πάρει από εκεί τα αμάξια της. η εν λόγω επιχείρηση δεν μπόρεσε να εκδιωχθεί από καμμία δημοτική αρχή. τα τελευταί χρόνια. Τα αμάξια της είναι μονίμως παρκαρισμένα στο ίδιο σημείο. Όταν δε ένα αμάξι είναι νοικιασμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας οι υπάλληλοι της φροντίζουν να παρκάρουν μηχανάκια κάθετα στην θέση στάθμευσης αυτοκινήτου για να μην πάει κάποιος "αναιδής" οδηγός και παρκάρει στη θέση. είναι λογικό άλλωστε πως όταν μία επιχείρηση έχει έναν χώρο έκθεσης των οχημάτων της δεν θα ήθελε ο κάθε άγνωστος να παραβιάζει την ιδιοκτησία της.

Έλα όμως που πρόκειται για ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟ. Αφήστε που απαγορεύεται και η στάθμευση εκεί. Αλλά ποιός θα γράψει τα αυτοκίνητα αυτά; Η Δημοτική Αστυνομία ή η Αστυνομία; Ας γελάσουμε!


Κακά τα ψέμματα. Τίποτα δεν θα αλλάξει εάν δεν εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση στο σημείο αυτό. Διότι αφού δεν βρέθηκε κανείς τόσα χρόνια να γράψει τα αυτοκίνητα για παράνομη στάθμευση, δεν θα βρεθεί ποτέ.


Βέβαια θα είναι πολύ πιο εύκολο να γράψει κάποιος ένα αυτοκίνητο επειδή δεν πλήρωσε το τέλος στάθμευσης. Είμαστε περίεργοι λοιπόν να δούμε εάν η Δημοτική Αστυνομία κάνει τη δουλεία για την οποία πληρώνεται -από τους Αιγινήτες- μέχρι πότε η επιχείρηση θα μπορεί να πληρώνει αυτό το ιδιότυπο "ενοίκιο" που θα πληρώνει.


Υ.Γ. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την άλλη πλευρά του λιμανιού. Μην ξεχνιέσαι Γιώργη. Και εσύ τσιφλίκι έχεις φτιάξει από εκεί. Και μάλλιστα μέσα στο δρόμο....

Η ώρα των προβολέων (κάθε μέρα)




Η ώρα της γης πήγε πολύ καλά και η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη από τους Αιγινήτες. Όσοι εξ'αυτών περπάτησαν στην παραλιακή οδό εκείνα τα 60 λεπτά θα διαπίστωσαν πως δύο μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες είχαν πλήρη φωταγώγηση. Βέβαια αυτό σημαίνει κάθε βράδυ απλά ένα βράδυ σαν και αυτό σίγουρα "έβγαζε μάτι". Γιάτι τόσα φώτα λοιπόν;
Μ.Δ., Αίγινα 01/04/09