Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ !



Μια πολύ σημαντική ημερίδα διοργάνωσε η Νέα Εποχή με θέμα την τουριστική ανάπτυξη και τα προβλήματα γύρω από την ακτοπλοΐα.


Ήταν η πρώτη φορά που στο ίδιο τραπέζι αντάλλαξαν απόψεις στελέχη τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) εκ των οποίων ο ένας είναι μάλιστα εν ενεργεία βουλευτής (Δρίτσας). Μας μετέφεραν ότι το Δημοτικό Θέατρο ήταν μισογεμάτο. Ντροπή σε όλους μας λοιπόν. Πότε άλλοτε θα είχε ο μέσος Αιγινήτης την ευκαιρία να δει τον εκπρόσωπο του κόμματος του (αυτά τα τρία κόμματα είναι πάνω από το 90% των ψήφων της Αίγινας στις εθνικές εκλογές); Κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε το Θέατρο όχι μόνο να είναι ασφυκτικά γεμάτο αλλά και να μυρίζει...μπαρούτι. Υπήρχαν εκπρόσωποι των δύο κομμάτων που κυβερνούν τα τελευταία 30 χρόνια με εναλλαγές. Φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης λοιπόν για την σημερινή κατάσταση της Αίγινας σε θέματα υποδομών και ακτοπλοΐας. Βέβαια φταίνε και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές για την σημερινή μας κατάσταση.


Μήπως για αυτό το λόγο δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από την αντιπολίτευση; Διαβάζουμε στο site της εφημερίδας ότι παραβρέθηκαν δεκάδες άνθρωποι σχετικοί με το θέμα της ημερίδας.


Μα καλά, ούτε ένας από την αντιπολίτευση;;;


Ο Φίλιππας Τζίτζης που είναι και Πρόεδρος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας δεν ήθελε να ακούσει τον "φίλο" του Σ. Σπυρίδωνα ο οποίος θα κατέβει για υποψήφιος στην Α' Πειραιά; Ο Περιφερειάρχης πάντως πριν από μία εβδομάδα ήταν στην πίττα του Φίλιππα! Από στοιχειώδη πολιτική ευγένεια και μόνο θα έπρεπε να είναι εκεί.

Έτσι είναι κ. Περιφερειάρχα εδώ στην Αίγινα μας: γιατί εάν έβλεπαν τον Philips στην ημερίδα της Νέας Εποχής να σας ακούει και να σας χειροκροτεί μπορεί να κάποιος από τους πολιτευτές του Πειραιά να του...τράβαγε το αυτάκι; Ποιός ξέρει; εμείς απλώς κάνουμε υποθετικά σενάρια.


Ο κ. Σακκιώτης δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της ακτοπλοΐας στο νησί μας; Τουναντίον, πόσες φορές έχει αναφερθεί σε αυτά από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου; Πολλές. Ήταν εκεί ο εκπρόσωπος του τομέα ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ. Του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί δηλαδή. Δηλαδή του έπεφτε λίγος; Εάν ερχόταν ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου θα ήταν παρών στο Θέατρο σήμερα ο κ. Σακκιώτης; Εάν δεν μπορούσε να παραστεί ζητούμε συγνώμη για την επίθεση αυτή. Θα μπορούσε όμως να είχε στείλει έναν χαιρετισμό. Δεν μπορεί να μην το σκέφθηκε. είναι πολύ έμπειρος ο κ. Σακκιώτης σε δημοτικά θέματα και αν μη τί άλλο έχει την πολιτική ευγένεια που άλλοι δεν διαθέτουν.


Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπροσώπους των ξενοδοχειακών ενώσεων που παρέστησαν στην εκδήλωση. Το θέμα άλλωστε τους αφορούσε άμεσα. Αναμένεται μια κακή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και ας ευχηθούμε όλοι να περάσει η κρίση φέτος όσο πιο απαλά μπορεί από τον αιγινήτικο τουρισμό και αυτούς που τον υπηρετούν.


Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΜΜΜΜ......ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ !!!



Διαβάστε για μία πρωτοβουλία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. "30 μέρες για την ειρήνη". Δύσκολο; Πάντως όχι ακατόρθωτο!

Μία πρωτοβουλία της Ε.Σκρέκου (ιδρύτρια του Κλαμπ Γέλιου και οργανώτρια της "Ώρας της γης" στην Αίγινα).


Υ.Γ. Πως με λίγες πρώτες ύλες και φαντασία παράγονται θαυμάσιες, και υλοποιήσιμες, ιδέες!

ΤΕΛΟΣ !


Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται απόψε. Αποφασίσαμε να διακόψουμε την ψηφοφορία 10 μέρες πριν την προαποφασισμένη . Νομίζαμε ότι όταν τελείωνε θα πορούσαμε να επεξεργαστούμε άμεσα τα αποτελέσματα και να σας παρουσιάσουμε αυθημερόν. Λόγω όμως του μεγάλου όγκου ψήφων και ονομάτων θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από ότι ύπολογίζαμε για να σας παρουσιαστούν τα αποτελέσματα.


Σε πρώτη φάση έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

- παρατηρήθηκε σε μικρά χρονικά διαστήματα μεγάλη "δραστηριότητα" γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα.

- μέσω του site στο οποίο διενεργήθηκε η ψηφοφορία θα αναλυθούν όλοι οι ψήφοι καθώς και η χρονική στιγμή που κατατέθηκαν.


Τα αποτελέσματα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραποιηθούν ή να αλλάξουν. Απλώς, εάν ένα πρόσωπο έχει δεχθεί πολλές ψήφους σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, αυτό θα αναφέρεται μαζί με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Από εκεί και πέρα τα συμπεράσματα θα είναι δικά σας!


Αναμείνατε λοιπόν στο πληκτρολόγιο σας!

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Η διπλοβάρδια τελείωσε. Έτσι απλά!







Η δημοτική αρχή φαίρεται να έχει δείξει "κίτρινη κάρτα" στον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο του Συλλόγου.

Ο λόγος: τη Δευτέρα το πρωί μοιράζονταν κατά την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο σημειώματα του Συλλόγου Γονέων τα οποία χαιρέτιζαν το τέλος της διπλοβάρδιας. Τα δελτία τύπου μοιράζονταν πρωί-πρωί και χέρι-χέρι από τον Πρόεδρο του Συλλόγου στους γονείς που προσέρχονταν στο σχολείο με τα παιδιά τους. Στο σημείο των ευχαριστιών προς τους φορείς, το σημείωμα ανέφερε "ευχαριστούμε τις αρχές" χωρίς να αναφέρονται περαίτέρω λεπτομέρειες. Πολλά στελέχη της δημοτικής αρχής που δούλεψαν αρκετά το τελευταίο διάστημα για να πραγματοποιηθεί το όνειρο του τέλους της διπλοβάρδιας έννοιωσαν το λιγότερο απογοητευμένοι από την παράλειψη στο κείμενο αυτό. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να επισημάνουμε δύο πράγματα:

- πιστεύουμε πως επρόκειτο για ένα λάθος και μόνο. Άλλωστε μέσα στην ίδια ημέρα είδαμε το εν λόγω δελτίο τύπου αναρτημένο στο aeginaportal με σαφείς ευχαριστίες προς όλους (έναν έναν) τους συντελεστές του έργου. Ελπίζουμε στον τοπικό τύπο να έχει δοθεί η "βελτιωμένη" έκδοση και όχι η πρώτη.

- δεν καταλαβαίνουμε γιατί ένας φορέας όπως ένας Σύλλογος Γονέων πρέπει να εκδόσει δελτίο τύπου για κάτι το αυτονόητο. Υπάρχει ένας αιγινήτης που να μην είναι χαρούμενος από το έργο αυτό; Μήπως φοβάται κανείς ότι δεν θα αναγνωριστεί το έργο του κάθε φορέα ξεχωριστά από τον αιγινήτικο λαό; Εάν ο Σύλλογος Γονέων χρησιμοποιείται από τα μέλη του για σκοπούς αυτοπροβολής, αυτό ειναι λυπηρό.


Υ.Γ. Αφού βρε Πρόεδρε αχολείσαι με πολλά και ωραία πράγματα (Κύρηξ, συνέδρια κ.α.) τί την θέλεις την προβολή μέσω του Συλλόγου; Την έχεις πραγματικά ανάγκη;


Υ.Γ. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων παραθέτουμε το "τελικό" κείμενο του δελτίου τύπου. έτσι όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο Aeginaportal.



Δελτίο Τύπου2 Φεβρουαρίου 2009 -

Αντίο Διπλοβάρδια! Τούτη τη σημαντική για την Εκπαίδευση της Αίγινας ημέρα, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων εκφράζουμε τη χαρά και αισιοδοξία μας. Το μέλλον διαγράφεται καλύτερο. Ο δύσκολος κοινός αγώνας όλων και κυρίως των μαθητών και των γονέων, δικαιώνεται. Ευχαριστούμε όλες τις Δημόσιες Αρχές (τον κ. Δήμαρχο, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τη Δημοτική Αρχή συνολικά, το ΥΠΕΠΘ, τη Διεύθυνση και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον ΟΣΚ, τους βουλευτές και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες), τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΣΕΚ και 1ου Γυμνασίου, τους Συλλόγους Γονέων 1ου Γυμνασίου και ΕΠΑΛ, τα τοπικά ΜΜΕ, τους μαθητές και τους γονείς τους, αλλά και όλους όσους άλλους βοήθησαν για το σημερινό αποτέλεσμα. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, ώσπου το νέο κτήριο του 1ου Γυμνασίου να γίνει πραγματικότητα. Το Διοικητικό Συμβούλιο